26 de localităţi din judeţul Vaslui au rămas fără energie electrică din cauza furtunii

de Theodor Istrate

Foto: Publimedia//Shutterstock

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, multe dintre cele 94 de localităţi rămase fără curent electric, luni seară, în urma unei furtuni, au fost realimentate cu energie electrică pe parcursul nopţii, în urma intervenţiilor echipajelor E.ON Moldova.

Marţi dimineaţă însă, judeţul Vaslui a fost din nou afectat de vijelii, astfel că în prezent 26 de localităţi sunt în continuare nealimentate cu energie electrică.

"Fenomenele meteo extreme de vânt puternic şi ploi torenţiale de marţi dimineaţă au făcut ca trei linii electrice aeriene să fie nealimentate cu energie electrică, respectiv Bârlad - Perieni, în comuna Perieni, linia Bleşca, în comunele Laza, Dragomireşti, Ivăneşti, Pungeşti, Lipovăţ, Poieneşti, şi linia Fălciu-Cârja, în comuna Cârja. În aceste condiţii, 26 de localităţi sunt fără energie electrică, echipele E.ON lucrând pentru remedierea situaţiei", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

Un număr de 94 de localităţi din judeţul Vaslui au rămas fără energie electrică, luni seară, în urma unei furtuni puternice care a afectat reţelele de alimentare, echipe ale E.ON Moldova intervenind în teren pentru remedierea defecţiunilor.

De asemenea, în urma furtunii care s-a abătut, luni seară, asupra vestului judeţului Vaslui, au fost avariate acoperişurile mai multor case, iar traficul pe DN 2 F Vaslui - Bacău a fost blocat aproximativ o jumătate de oră din cauza copacilor căzuţi pe şosea.

 

 

Versiune mobil | completa