430 de angajaţi ai unei firme de confecţii din Vaslui, ţinuţi în condiţii inumane

de Andreea Unturica - Mediafax, Teodor Istrate

Foto: Mediafax (Liviu Matei)

O firmă de confecţii din municipiul Vaslui a fost amendată de Inspecţia Muncii cu suma maximă prevăzută de lege după ce, în timpul unui control, s-a constatat că cei 430 de angajaţi ai societăţii sunt ţinuţi la muncă în condiţii inumane, într-o căldură sufocantă.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, cei 430 de angajaţi ai societăţii de confecţii munceau într-o secţie unde temperatura aerului atingea 33 de grade Celsius, iar indicele de confort termic avea pragul critic depăşit, aerul fiind, practic, irespirabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceste condiţii inumane de lucru au apărut din cauza lipsei unui sistem de ventilaţie corespunzător, precum şi din cauza ferestrelor foarte mari ale secţiei de producţie, care favorizau formarea efectului de seră.

"Determinările de temperatură şi umiditate s-au făcut în mai multe puncte din fabrică, împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, cei autorizaţi să facă astfel de măsurători. Din păcate, s-a constatat că existau depăşiri semnificative ale indicatorilor maxim admişi, ceea ce crea disconfort celor 430 de angajaţi, care erau expuşi în permanenţă unor riscuri imediate. Evident, pe lângă sancţiuenea maximă prevăzută de lege aplicată, s-au stabilit şi o serie de măsuri astfel încât salariaţii să nu mai aibă de suferit", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul şef-adjunct al ITM Vaslui, Aniela Adimi.

Cuantumul amenzii aplicată de Inspecţia Muncii Vaslui se ridică la 10.000 de lei, suma maximă prevăzută de legislaţia în vigoare.

 

 

Versiune mobil | completa