70 de cadre didactice din Suceava au depus contestaţii la examenul de definitivat

de Liliana Bujdei - Mediafax

Foto: Mediafax (Liviu Matei)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, a declarat că în judeţul Suceava s-au înregistrat 70 de contestaţii după publicarea rezultatelor la examenul de definitivat, dintre acestea câte cinci fiind la biologie şi educaţie fizică, şapte la matematică, câte nouă la limba română şi limba engleză, iar zece la învăţători.

Ea a precizat că aceste contestaţii vor fi soluţionate în perioada 25-26 iulie, iar publicarea rezultatelor finale se va face în 27 iulie.

Rata de promovare la examenul de definitivat a fost 39,48 la sută în judeţul Suceava, înainte de soluţionarea contestaţiilor. Conform noii metodologii, nota minimă de promovare este opt, mai mare cu un punct, faţă de anul precedent.

Dintre cei 271 de candidaţi validaţi pentru examenul de definitivat, 20 au absentat, 17 s-au retras în timpul probei, iar unul a fost eliminat.

Cele 233 de lucrări au fost evaluate în şase centre naţionale.

Astfel, 7,22 la sută dintre candidaţi au obţinut note cuprinse între 7 şi 8 , 13,3 la sută au luat note sub 5, iar un singur candidat a obţinut nota 10, la disciplina istorie.

 

 

Versiune mobil | completa