Angajaţi CET Iaşi susţin că au fost amendaţi după ce au scandat lozinci împotriva primarului Nichita

de Andreea Unturica - Mediafax, Florin Ghetau

Foto: Mediafax (Liviu Chirica)

Mai mulţi foşti angajaţi ai CET Iaşi susţin că au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei, pentru că au deranjat ordinea şi liniştea publică, după ce au scandat lozinci împotriva primarului Gheorghe Nichita, în momentul în care acesta intra în clădirea unde avea loc conferinţa judeţeană a PSD Iaşi.

Virgil Iordache, fost angajat al CET Iaşi, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX că a fost amendat cu suma de 1.000 de lei pentru că a scandat lozinci împotriva primarului la conferinţa judeţeană a PSD Iaşi, eveniment desfăşurat pe 30 martie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că mai mulţi foşti colegi de serviciu, participanţi la protestul respectiv, au fost, de asemenea, amendaţi.

"Se invocă faptul că am deranjat ordinea şi liniştea publică. Nu este prima dată când sunt amendat. Am primit până acum amenzi de 3.200 de lei. Am ajuns să fim terorizaţi, nu mai avem voie să ne spunem păsurile", a afirmat Virgil Iordache.

Totodată, el a afirmat că intenţionează să intre în greva foamei, săptămâna viitoare, în faţa Primăriei din Iaşi.

Printre cei amendaţi se numără şi un fost angajat al centralei ieşene, Iulian Luchian, care susţine că în ziua conferinţei judeţene a PSD nu a fost prezent la protestul colegilor săi.

"M-am trezit cu o amendă de o mie de lei. Pentru ce? Eu nici nu am fost acolo, eram acasă. Există camere de luat vederi, sunt martori. Ei au luat o listă de nume cu foşti angajaţi de la CET şi au scris apoi amenzile. Este jalnic că se poate întâmpla aşa ceva", a declarat Iulian Luchian.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi, Nicoleta Deciu, a afirmat că, dacă există nemulţumiri, amenzile pot fi anulate în instanţă.

"Odată ce poliţiştii locali au dat sancţiuni înseamnă că omul a fost acolo. Să conteste amenzile. Dacă nu este de acord, să facă o contestaţie în instanţă. Acolo se va decide dacă se anulează amenda sau nu", a declarat Nicoleta Deciu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi.

Aproximativ 50 de foşti salariaţi ai CET Iaşi au protestat în 30 martie în faţa Teatrului Naţional, atât Gheorghe Nichita, cât şi vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la conferinţa judeţeană a PSD Iaşi, fiind huiduţi în momentul intrării lor în clădire.

Protestatarii au strigat "Jos mafia", "Ruşine, ruşine" şi "Jos Nichita", acuzând atât Primăria Iaşi, cât şi Guvernul că nu fac nimic pentru a le acorda salariile compensatorii, după ce au fost disponibilizaţi de la CET.

Nichita şi Dragnea au intrat în incinta Teatrului Naţional din Iaşi fără să facă nicio declaraţie, ei refuzând să discute cu cei care manifestau în stradă.

Ulterior, Gheorghe Nichita a spus, în cadrul Conferinţei Judeţene a PSD, că nu aceptă şantajul, acuzându-i pe foştii angajaţi de la CET Iaşi că sunt manipulaţi politic.

 

 

Versiune mobil | completa