Copil de cinci ani bătut crunt de concubinul mamei sale, în stare critică la un spital din Iaşi

de Andreea Unturica - Mediafax, Florin Ghetau

Un copil în vârstă de cinci ani, din comuna ieşeană Bălţaţi, este internat în stare critică în spital, după ce a fost bătut violent de concubinul mamei sale, bărbatul fiind cercetat pentru tentativă la omor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medicul Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al spitalului de copii Sfânta Maria din Iaşi, a declarat pentru MEDIAFAX că băiatul a fost adus, în noaptea de luni spre marţi, în această unitate medicală, în stare critică, cu hemoragie cerebrală, copilul fiind ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.

Ea a precizat că băiatul prezintă mai multe urme de lovituri pe corp şi, cel mai probabil, a fost agresat în mai multe rânduri.

"A fost preluat cu ambulanţa şi adus la spital. Mama copilului a oferit declaraţii contradictorii, spunând la un moment dat că s-a lovit în timp ce se juca. Când a ajuns la noi, băiatul era în stop cardiorespirator. Starea lui este critică, respiră cu ajutorul aparatelor. Şansele lui de supravieţuire sunt minime", a mai spus medicul Cătălina Ionescu.

Poliţiştii ieşeni au declanşat cercetări în acest caz, iar principalul suspect este concubinul mamei, care se pare că l-ar fi lovit violent pe copil în cursul zilei de luni.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru tentativă la omor.

În prezent, bărbatul este internat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice.

O anchetă a fost declanşată şi de către reprezentanţii Direcţiei de Protecţia Copilului Iaşi.

 
Tag-uri:
copil
,bătaie
,spital

 

Versiune mobil | completa