Cum a îmbrăcat Guvernul nudul lui Sabin Bălaşa

Cum a îmbrăcat Guvernul nudul lui Sabin Bălaşa

T. Băsescu, J. Scheele sau fostul Patriarh nu s-au sfiit să apară cu tabloul din Aula Universităţii Iaşi în spate.

Măsură ilară luată ieri la Iaşi, pentru ca şedinţa Guvernului Boc să se desfăşoare netulburată, în clădirea Universităţii Al.I.Cuza. O pictură uriaşă, reprezentând un nud, a fost acoperită cu un ecran, în sala în care premierul urma să susţină conferinţa de presă. Organizatorii s-au încurcat în diverse explicaţii când au fost întrebaţi despre această schimbare de peisaj.Reporterului Mediafax i s-a spus că motivul este o defecţiune tehnică la motoraşul care urcă şi coboară ecranul-gigant. Reporterului Gândul i s-a oferit altă explicaţie: că pe acel paravan urma să fie proiectată sigla Guvernului.

Cert este că, în felul acesta, Emil Boc a devenit ieri prima personalitate care a vorbit de la catedra aulei din universitatea ieşeană, fără a fi vegheat de celebrul nud - o lucrare de 200.000 de euro semnată de Sabin Bălaşa. Până la el, mai multe figuri publice de prim rang nu s-au ferit să apară cu "Galaxia Iubirii" pe fundal. În toamna lui 2005, chiar de Sf. Parascheva, fostul Patriarh a primit titlul de Doctor Honoris Causa. Nudul era la vedere, în spatele său. În mai 2006, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, Jonathan Scheele, a primit acelaşi titlu la Iaşi. Nimeni nu s-a gândit să acopere nudul. În octombrie 2007, preşedintele Băsescu deschidea anul universitar la Iaşi. Nu s-a atârnat nimic peste nud.

mai multe despre Nunta Guvernului la Iaşi: Udrea a aruncat cu milioane, Boc a numărat masa iar sindicaliştii s-au ocupat de muzică puteţi citi AICI

 

 

Versiune mobil | completa