Deputatul PDL de Iaşi Petru Movilă cere premierului Ponta înfiinţarea Poliţiei Animalelor

de Andreea Unturica - Mediafax, Florin Ghetau

Foto: Mediafax (Liviu Chirica)

Deputatul PDL de Iaşi Petru Movilă i-a cerut premierului, marţi, printr-o adresă, înfiinţarea Poliţiei Animalelor, instituţie care să verifice modul în care administraţiile locale îşi exercită atribuţiile în acest domeniu şi să poată lua măsuri pentru scoaterea animalelor agresive de pe străzi.

Petru Movilă susţine că, în contextul emoţional actual, abordarea radicală de eutanasiere a tuturor animalelor fără stăpân nu îşi are rostul, el susţinând că este necesară înfiinţarea Poliţiei Animalelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În condiţiile în care această problemă trebuie rezolvată în cel mai scurt timp posibil, cu beneficii pentru toate părţile implicate, vă rog să analizaţi posibilitatea emiterii unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului prin care să fie înfiinţată Poliţia Animalelor. Înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care să aibă ca principal scop reglementarea acestei probleme semnificative a României prin reducerea numărului animalelor fără stăpân, prin implementarea unor programe gratuite de sterilizare a acestora, precum şi pentru prevenirea săvârşirii unor fapte de cruzime faţă de animale sau a relelor tratamente aplicate acestora, este soluţia corectă la acest moment", se arată în adresa trimisă de deputatul PDL premierului Victor Ponta.

Potrivit lui Petru Movilă, noua instituţie trebuie să fie independentă de autorităţile locale, astfel încât să poată controla modul în care administraţiile îşi respectă atibuţiile în acest domeniu.

"Prin intermediul acestei structuri se poate controla în mod corect numărul animalelor fără stăpân, se pot lua măsurile necesare, într-un cadru legal, pentru aplicarea unor prevederi care să scoată de pe străzi animalele agresive, dar se şi pot conferi atribuţiile necesare pentru aplicarea unor sancţiuni contravenţionale împotriva persoanelor care săvârşesc fapte de cruzime sau rele tratamente faţă de animale", mai afirmă deputatul democrat-liberal în documentul înaintat premierului.

Movilă adaugă că în anul 2009 a depus un proiect de lege pe această temă la Parlament, dar că acesta a fost respins.

 

 

Versiune mobil | completa