Henkel a deschis în judeţul Neamţ a treia fabrică din România

de Ioan Dornescu - Mediafax

Foto: Mediafax (Mihai Dăscălescu)

Producătorul german de bunuri de larg consum Henkel a început în luna aprilie producţia în cea de-a treia fabrică in România, construită în judeţul Neamţ în urma unei investiţii de aproximativ 10 milioane euro, şi estimează pentru 2013 un avans de 10% al vânzărilor diviziei locale de adezivi.

Noua fabrică este amplasată la Roznov şi a fost realizată în urma unei investiţii de 45 milioane lei, cofinanţată cu fonduri europene, prin POS CCE, valoarea eligibilă maximă nerambursabilă ridicându-se la 12 milioane lei.

Proiectul a fost derulat în perioada mai 2011- aprilie 2013.

Grupul german mai deţine două fabrici de adezivi în România, la Pantelimon şi Câmpia Turzii, deschise în 2000, respectiv 2007, valoarea investiţiilor Henkel în unităţile de producţie locale depăşind 45 milioane euro.

Portofoliul Henkel România cuprinde şi produse cosmetice sau detergenţi, iar afacerile companiei au avansat cu 12% anul trecut, până la 607 milioane lei (circa 136 milioane euro).

Vânzările diviziei de adezivi au avansat cu 15% în 2012 şi ar putea înregistra un avans de 10% în acest an, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Andrei Dumitrescu, sales & marketing manager al diviziei Adezivi la Henkel România.

El nu a precizat care este valoarea vânzărilor de adezivi sau ce pondere generează această divizie în totalul afacerilor companiei.

Divizia pe care o conduce îşi propune în acest an, printre altele, lansarea de produse noi, investiţii în educarea forţei de muncă şi dezvoltarea distribuţiei pe toate canalele, a adăugat el.

Preţurile de vânzare la nivelul diviziei au crescut în medie cu 3-4% în 2012, cât şi în acest an, din cauza scumpirii costurilor de transport şi a materiilor prime, potrivit sursei citate.

Henkel România a fost înfiinţată în 1994 şi are în prezent peste 550 de angajaţi şi un portofoliu care cuprinde peste 30 de mărci şi mii de produse, de la cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali până la tehnologii.

Grupul german are 47.000 de angajaţi şi a înregistrat în anul fiscal 2012 vânzări de 16,5 miliarde euro.

 
Tag-uri:
henkel
,afaceri
,fabrică

 

Versiune mobil | completa