Intervenţie de urgenţă a Pompierilor pentru stingerea a două incendii de pădure

de Liliana Bujdei - Mediafax

Pompieri din Suceava, Bistriţa-Năsăud, Iaşi şi Neamţ, dar şi peste 130 de silvicultori suceveni au intervenit, sâmbătă, la două incendii de pădure din judeţul Suceava - cel izbucnit, joi, în satul Gura Haitii, care a afectat 15 hectare, şi altul în localitatea Dornişoara, ce a cuprins 13 hectare.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la incendiul din satul Gura Haitii din comuna suceveană Şaru Dornei au intervenit 55 de pompieri militari de la ISU Suceava şi zece pompieri voluntari din Şaru Dornei, precum şi o sută de lucrători silvici din ocoalele silvice Crucea, Breaza, Broşteni, Pojorâta şi Vatra Dornei.

Incendiul din Gura Haitii a izbucnit, joi, într-o zonă de vegetaţie uscată, iar din cauza vântului puternic s-a extins, afectând în total 15 hectare de vegetaţie uscată, resturi de exploatare forestieră şi pădure.

Pompierii au realizat, cu un buldoexcavator, o linie de demarcaţie cu o lăţime de patru metri, pentru limitarea incendiului.

La incendiul din localitatea Dornişoara, care a afectat 13 hectare de pădure în zona Piciorul Zgârciului, intervin 70 de pompieri militari de la ISU Suceava, 32 de pompieri de la ISU Bistriţa, câte 20 de pompieri militari de la ISU Iaşi şi ISU Neamţ, dar şi 30 de silvicultori de la Ocolul silvic Tihuţa-Colibiţa şi Ocolul silvic Dorna Candrenilor.

Incendiul de pădure din Dornişoara a izbucnit, vineri seară, după ce în zonă, săptămâna trecută, a mai fost înregistrat un alt incendiu lichidat după cinci zile. În aceeaşi zonă a izbucnit un incendiu şi în urmă cu două săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Marian Ruscan, a spus că incendiul a izbucnit pe o parcelă de pădure alăturată celor două afectate anterior şi se manifestă pe o suprafaţă de 13 hectare, din care trei hectare sunt administrate de proprietari din judeţul Suceava, iar zece hectare de proprietari din judeţul Bistriţa-Năsăud.

În ambele cazuri intervenţia este dificilă în condiţiile în care distanţa faţă de drumul de acces al autospecialelor este mare, iar apa este adusă prin relee de motopompe pe lungimi de câţiva kilometri.

 
Tag-uri:
incendii
,pompieri
,

 

Versiune mobil | completa