ISJ Vaslui, dat în judecată după ce unii profesori nu au fost primiţi la definitivat sau titilarizare

de Andreea Unturica - Mediafax, Teodor Istrate

Sindicatul din Învăţământ "Didactica" a dat în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, după ce instituţia a refuzat să primească mai mulţi profesori la examenele de definitivat sau titularizare pe motiv că diplomele de absolvire nu sunt recunoscute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a fost chemat în instanţă de sindicatele din învăţământ în mai multe procese intentate în numele unor profesori cărora nu le-a fost acceptată participarea la examenele de definitivat sau titularizare în învăţământ.

De fapt, Sindicatul "Didactica" Vaslui solicită la Tribunal anularea acelei hotărâri a Consiliului de Administraţie a ISJ prin care nu sunt recunoscute diplomele de absolvire a unor facultăţi din ţară.

"Este absurdă hotărârea dată de Inspectoratul Şcolar, în condiţiile în care acelor profesori care nu sunt primiţi în examene le-au fost recunoscute diplomele în instanţă, cu toate recursurile făcute de Ministerul Educaţiei. Practic, acestor absolvenţi de facultate li s-a interzis dreptul de a se definitiva în învăţământ sau de a participa la titularizare, astfel încât vor pierde un an de muncă", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX preşedintele Sindicatului "Didactica" Vaslui, Sorin Ţiplea.

Printre profesorii căror nu li s-a permis participarea la definitivat sau titularizare se află absolvenţi ai unor facultăţi de Geografie sau Muzică.

 

 

Versiune mobil | completa