O tânără din Vaslui şi-a incendiat bebeluşul, apoi l-a aruncat într-o latrină

de Theodor Istrate

Foto: Mediafax (Liviu Chirica)

O tânără în vârstă de 24 de ani din localitatea vasluiană Şerboteşti este cercetată de poliţişti după ce şi-a incendiat bebeluşul, pe care apoi l-a aruncat în latrina din curtea casei sale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Femeia le-a spus anchetatorilor că a născut acasă, fără asistenţă medicală, iar bebeluşul s-a născut în viaţă.

Tânăra a mai susţinut că imediat după naştere l-a înfăşurat pe nou-născut într-un cearceaf, după care l-a abandonat într-una din camerele locuinţei, iar a doua zi a constatat că bebeluşul este mort, astfel încât a incendiat, în curtea casei, cearceaful în care se afla copilul. Ulterior, femeia a aruncat cadavrul în latrina din curtea casei.

"La sesizarea făcută la 112 de către un localnic, poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz, au declanşat o anchetă în acest caz, reuşind să recupereze din toaletă ceea ce a mai rămas din trupul nou-născutului. În consecinţă, s-a dispus efectuarea de analize complementare de laborator în urma cărora medicii legişti se vor pronunţa dacă fătul a fost născut viabil”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

În funcţie de rezultatele comunicate de Serviciul de Medicină Legală Vaslui, procurorul de caz va face încadrarea juridică a faptei comise de tânăra de 24 de ani, aceasta putând fi acuzată de pruncucidere sau omor calificat.
 

 
Tag-uri:
tânără
,copil
,crimă

 

Versiune mobil | completa