Rata de promovare la titularizare, în judeţul Vaslui: 48,33%

de Theodor Istrate

Foto: Mediafax (Liviu Chirica)

Potrivit datelor oficiale prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, 291 de candidaţi din cei 602 care au susţinut examenul de titularizare au obţinut note de trecere, promovabilitatea fiind astfel de 48,33 la sută.

"Procentul de promovare este unul acceptabil. Însă, nu este un rezultat mulţumitor, care să ne bucure, în condiţiile în care avem 128 de candidaţi care au note sub 5. Este clar că aceştia nu s-au pregătit şi mai bine se retrăgeau şi nu se mai făceau de râs. Aşa au deja o etichetă pusă, deşi, probabil, o să-i vedem din nou în sistem, după ce se vor înscrie la concursul de suplinitori", a declarat, luni, inspector general adjunct al ISJ Vaslui, Doru Bălan.

Din cei 602 candidaţi care au susţinut examenul de titularizare, 128 au obţinut note sub 5, existând şi un candidat care a primit nota 1 la disciplina cultură civică.

Totodată, la educaţie fizică şi sport au existat 17 candidaţi care au luat note sub 5, din care nouă au note sub 3.

La polul opus, există trei candidaţi care au obţinut nota 10, la disciplinele învăţători, istorie şi educaţie tehnologică.

Peste 14.000 de candidaţi, respectiv 47,78 la sută din cei 29.509 care au susţinut concursul de titularizare, ar putea ocupa un post de titular în învăţământ, după ce au obţinut note peste 7, iar alţi 32,11 la sută au primit note între 5 şi 7, putând ocupa un post de suplinitor, potrivit rezultatelor anunţate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Contestaţiile pot fi depuse în perioada 5-6 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

 
Tag-uri:
vaslui
,titularizare
,

 

Versiune mobil | completa