Şapte persoane din Suceava, urmărite penal după ce au obţinut fraudulos credite de 1,6 milioane de lei

de Liliana Bujdei - Mediafax

Şapte persoane din Suceava, între care un angajat al unei bănci, sunt urmărite penal pentru înşelăciune, uz de fals, fals în înscrisuri şi abuz în serviciu, după ce au obţinut fraudulos credite bancare în valoare de 1,6 milioane de lei, transmite MEDIAFAX.

Poliţia Judeţeană Suceava a anunţat, marţi, că Parchetul Tribunalului Suceava a confirmat începerea urmăririi penale în cazul a şapte persoane cu vârste între 32 şi 53 de ani, pentru înşelăciune, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu în formă calificată.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în perioada decembrie 2008 - februarie 2009 mai multe societăţi comerciale din comuna Voitinel, administrate de trei dintre persoanele cercetate, au obţinut în mod fraudulos trei credite în valoare totală de 1,6 milioane de lei de la o unitate bancară, beneficiind de sprijinul unui consilier de clienţi pentru microîntreprinderi de la sucursala bancară.

Sursa citată menţionează că, pentru a induce în eroare unitatea bancară, cei şapte au folosit mai multe facturi fiscale false emise de firme din comuna Voitinel şi din Vicovu de Jos administrate de doi dintre învinuiţi.

 

 

 

Versiune mobil | completa