Trei copii din Vaslui, duşi la spital după ce tatăl lor i-a obligat să se dea cu capul de pereţi

de Andreea Unturica - Mediafax, Teodor Istrate

Trei fraţi cu vârste cuprinse între şase şi nouă ani, din localitatea vasluiană Gura Albeşti, au fost transportaţi, luni, cu ambulanţa la spital, cu lovituri la faţă, după ce tatăl lor i-a obligat să se dea cu capul de pereţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii vasluieni au declanşat o anchetă în cazul unui bărbat de 34 de ani, din localitatea Gura Albeşti, care şi-a supus propriii copii la automutilare după ce aceştia ar fi răscolit nişte documente ale familiei. Potrivit propriilor declaraţii date chiar de către bărbat organelor de cercetare penală, cei trei fraţi au fost obligaţi să se dea cu capul de pereţi, ca o metodă de corecţie pentru ceea ce au făcut.

Totul a ieşit la iveală, luni, în momentul în care cei doi copii mai mari au ajuns la cursuri, fiind văzuţi de către învăţătoare cu vânătăi la faţă. Ulterior, în urma apelului la numărul de urgenţă 112, cei doi copii, precum şi fratele mai mic al acestora, care era acasă, au fost preluaţi de ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde au rămas internaţi pentru acordarea de îngrijiri medicale.

"Poliţia a primit două sesizări în acest caz în cursul zilei de luni, atât de la directorul şcolii, cât şi de la asistentul social al Primăriei. Părinţii celor trei fraţi se aflau la munci agricole în momentul în care ambulanţa i-a preluat pe minori. În cele din urmă, poliţiştii au reuşit să vorbească cu tatăl copiilor, care a spus că nu şi-a agresat personal fiii, ci doar i-a pedepsit pentru că au răscolit prin nişte acte, obligându-i să se lovească cu capul de pereţi. Urmează ca aceste lucruri să fie lămurite în urma anchetei, bărbatul fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicare minorului", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii vasluieni au sesizat Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui pentru a face propria anchetă în acest caz, autorităţile statului nereuşind să stea de vorbă, deocamdată, cu cei trei copii pentru a afla de la aceştia ce au păţit.

 
Tag-uri:
copii
,tată
,incident

 

Versiune mobil | completa