Un taximetrist din Iaşi a fost jefuit şi ameninţat cu un cuţit de un client

de Florin Ghetau

Foto: Mediafax (Ciprian Sterian)

Taximetristul a sesizat la numărul de urgenţe 112 că o persoană necunoscută, care solicitase o cursă în afara oraşului, l-a ameninţat, apoi i-a luat maşina şi 5.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din primele verificări ale poliţiştilor a reieşit că atacatorul a urcat în taximetru în cartierul ieşean Păcurari şi a solicitat să fie transportat la Mănăstirea Vlădiceni, situată la doi kilometri distanţă de municipiu.

Cu puţin timp înainte de a ajunge la destinaţie, şoferul susţine că a fost atacat de client, însă a reuşit să coboare din maşină, fără să fie rănit.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că după ce a coborât din taximetru a fost ameninţat de către clientul respectiv cu un cuţit şi că ulterior acesta s-a urcat în maşină, plecând într-o direcţie necunoscută.

La câteva ore după incident, autoturismul a fost descoperit de poliţişti pe o stradă din municipiul Iaşi, în maşină fiind găsită şi o parte din suma despre care taximetristul reclamase că i-a fost sustrasă.

"Autoturismul a fost găsit astăzi dimineaţă (marţi dimineaţă - n.r.), autorul abandonând maşina în municipiul Iaşi, dar nu înainte de a lua şi 2.500 de lei din suma pe care taximetrisul a declarat că o avea în maşină. Criminaliştii au prelevat probe urmând să aducă la audieri câteva persoane care fac parte din cercul de suspecţi. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, în vederea identificării autorului şi tragerea acestuia la răspundere penală", a declarat subinspectorul Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi.

 
Tag-uri:
taximetrist
,agresiune
,

 

Versiune mobil | completa