“Minunea” Ceragem a ajuns la Iaşi

Pensionari pe “patul de probă”, atraşi de oferta gratuită

Zeci de bătrâni se aşează la coadă dis-de-di­mi­nea­ţă pentru a testa  noul aparat Ceragem, apărut la Iaşi de aproape o lună. În cele două “centre de prezentare” din Nicolina şi Tătăraşi (Stejar), după cum spune chiar unul dintre patroni, persoanele interesate vin să “probeze” gratuit şi nelimitat aparatul portabil cu termomasaj.
De fapt, pe baza acestui a­pa­rat adus din Coreea de Sud, se fac demonstraţii gratuite des­pre care se spune că vindecă diverse boli.
Unele persoane nu ştiu exact în ce constă tratamentul, dar vin mai întâi din curiozitate. Al­ţii au auzit de la vecini că aparatul îi scapă de unele dureri şi, pentru că e gratis, aleg să treacă pragul “magazinelor de prezentare”.
Zilnic, la “demonstraţii”, se înscriu cel puţin 300 de pensionari, în condiţiile în care preţul unui astfel de aparat este de nici mai mult, nici mai puţin decât 980 de euro, adică pensia medie a unei persoane pe aproape un an de zile.


Cum te poţi “trata” gratuit şi nelimitat

Sistemul funcţionează în următorul mod: aştepţi la coadă până îţi vine rândul, intri în sală şi ţi se dă un bon de ordine pe care este scris numărul patului. Apoi, după o scurtă prezentare a “specialistului” în energiile QI (cuvânt ce provine din China şi semnifică forţă-vitalitate-pu­te­re) de relaxare, sănătate şi fericire, eşti îndrumat către tratament.
Există un ecran LCD pe care îţi este prezentat modul de funcţionare al aparatului, dar şi preţul destul de piperat al acestuia. “Am pornit afacerea de mai bine de doi ani, din Bucureşti, şi lumea este mulţumită de produsul nostru. Aparatul Ceragem nu este un dispozitiv medical, de aceea nu avem nevoie de autorizaţie sanitară. Nu mi-am propus un target la Iaşi, dar pentru a funcţiona este nevoie să vindem. Până acum, de pe 19 februarie, de când am deschis acest magazin de prezentare, nu am vândut nimic. Mai aşteptăm ca lumea să se acomodeze cu aceste aparate şi sigur vor fi căutate”, ne-a spus Dumitru Dorin Bădeliţă, patronul magazinului Ceragem din Nicolina.


Şefii ASP şi IRPC, luaţi prin surprindere
Directorul Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorului (IRPC), Valerian Sălăvăstru, nu ştia de apariţia la Iaşi a comerţului cu aparate de termomasaj. Şeful IRPC a declarat că, până în prezent, nimeni nu a depus nicio sesizare în acest sens, dar că, în perioada ur­mă­toare, vor fi efectuate controale la cele două firme, pentru a se vedea dacă ele respectă prestarea serviciilor declarate. “Vom efectua un control la cele două adrese pentru a vedea dacă există concordanţă între condiţiile prescrise şi cele declarate”, a menţionat Sălăvăstru.
Nici directorul Autorităţii de Sănătate Publică Iaşi (ASP), Mihnea Hurmuzache, nu era informat despre comerţul cu aparatele coreene.
Şeful ASP a asigurat că imediat ce va primi o sesizare în legătură cu o nemulţumire a unuia dintre cei care utilizează serviicile acestei firme, va lua măsuri. “Trebuie verificat dacă aparatele comercializate de Ceragem fac parte din aparatura medicală sau paramedicală. De asemenea, trebuie verificate actele de provenienţă şi dacă acestea sunt introduse legal în ţară. Sunt sigur că cei de la OPC pot face acest lucru”, a menţionat Hurmuzache.


Ce este Ceragem în versiunea comerciantului
Ceragem este un aparat de masaj portabil, care combină efectele de presopunctură şi căldură în spectrul infraroşu de­păr­tat, emise prin componente din jad (generând efectul de moxcombustie - metodă tra­di­ţională chinezească de vindecare prin încălzirea anumitor zone, în urma arderii unor plante medicinale).
Potrivit patronului Dumitru Dorin Bădeliţă (foto), aparatul este special proiectat pentru a îndepărta efectele stre­su­lui acumulat zilnic în corp, prin aplicarea terapiei termale, care asigură relaxarea şi întinerirea muşchilor şi stimularea terapeutică a punctelor din jurul coloanei vertebrale, ce sunt considerate vitale.
De asemenea, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi restabileşte, în general, buna funcţionare a organismului.“Tratament” cu scandal
Afacerea Ceragem nu este nouă în România. Cu toate acestea, în oraşele unde au fost deschise astfel de centre, au izbucnit scandaluri. La Botoşani, spre exemplu, inspectorii sanitari au suspendat activitatea firmei pentru că tratamentul se făcea fără avizele necesare. Mai mult, au fost mari probleme legate de igienă. Aceleaşi nereguli s-au semnalat şi în alte oraşe, precum Cluj sau Piatra Neamţ.
 
Tag-uri:
minune
,ceragem
,iasi
,

 

Versiune mobil | completa