Antrenorul croat Rodion Gacanin a demisionat de la Erbil de teama violenţelor din Irak

de Leila Bolat

Antrenorul echipei Erbil, croatul Rodion Gacanin, a decis să demisioneze, după ce a refuzat să se deplaseze la Bagdad şi în alte oraşe din Irak de teama valului de violenţe din ultima perioadă, informează AFP.

"Antrenorul ne-a spus că nu poate să rămână în funcţie din cauza violenţelor cotidiene din capitală. I-am propus să se deplaseze pentru a fi alături de echipă la meciurile din Bagdad şi din alte oraşe irakiene cu avionul, astfel beneficiind de măsuri deosebite de siguranţă, dar el a ţinut să plece", a declarat pentru AFP preşedintele clubului Erbil, Abdoullah Majid.

Rodion Gacanin şi gruparea Erbil, campioana en titre a Irakului, s-au înţeles să pună capăt colaborării, pe cale amiabilă.

Patru atentate cu maşină-capcană au provocat moartea a cel puţin 23 de persoane şi rănirea altor 39, luni, în centrul Bagdadului, nu departe de stadionul pe care echipa naţională juca un meci amical cu Liberia. În aceeaşi zi, alte două explozii au avut loc la periferia oraşului, provocând moartea a zece persoane şi rănirea altor 15.

Violenţele din Irak s-au soldat cu peste 500 de morţi în mai, în contextul în care autorităţile irakiene depun eforturi pentru a opri un val de atacuri, de teama izbucnirii unui nou conflict confesional.

 
Tag-uri:
fotbal
,gacanin
,irak

 

Versiune mobil | completa