Ion Ţiriac, declaraţie surprinzătoare despre trecutul său: „Au vrut să mă omoare”

de Mihai SCHIAU

Ion Ţiriac a făcut mai multe declaraţii surprinzătoare la Paris, unde se află pentru a urmări turneul de tenis de la Roland Garros.

Fosul tenismen a explicat ce a simţit în momentul în care a fost huiduit anul trecut, la festivitatea de premiere a turneului de la Madrid, pe care îl patronează.

„Cui credeţi că îi pasă de acel rahat? L-am lăsat să intre primul pe Santana (n.r. Manuel Santana, organizatorul turneului de la Madrid), iar eu am venit după 30 de secunde, pentru că nu voiam să fie huiduit şi el. Când jucam hochei, am avut 20.000 de oameni în tribune care voiau să mă omoare. Înţeleg publicul, plăteşte, se manifestă, n-am nicio problemă”, a declart Ion Ţiriac în presa franceză.

Motivul pentru care Ion Ţiriac nu este văzut cu ochi buni la Madrid este faptul că anul trecut, după ce a schimbat culoarea zgurii din roşu în albastru, mai mulţi jucători şi apropiaţi ai tenisului au reclamat faptul că suprafaţa de joc ar fi alunecoasă. Anul acesta, Ţiriac a schimbat la loc zgura, la presiunea Asociaţiei Profesioniste de Tenis, şi a ales să nu mai participe la festivitatea de premiere.

„Sunt 100% convins că albastrul este mai bun decât roşul, se vede cu 30% mai bine la televizor. E păcat că jucătorii au confundat culoarea cu faptul că alunecau pe zgură. M-a costat 1,5 milioane de euro să schimb totul la loc. Dar viitorul e albastru, nu sunt nebuni cei de la atletism sau hochei care au ales culoarea albastră”, a mai spus Ţiriac în presa franceză.

BACALAUREAT 2013. Totul despre BAC 2013 - calendar, subiecte şi rezultate. UPDATE

 

 

 

Versiune mobil | completa