Băsescu foc şi pară după ce TVR a transmis în direct Gala Premiilor de Excelenţă a PD-L Iaşi

Băsescu foc şi pară după ce TVR a transmis în direct Gala Premiilor de Excelenţă a PD-L Iaşi

Preşedintele României Traian Băsescu a avut parte la Iaşi de o surpriză neplăcută oferită de filiala locală a PDL. În urmă cu o lună jurase să nu mai calce în studiourile televiziunii publice, până când directorul acesteia Alexandru Sassu nu va fi schimbat din funcţie. Sâmbătă în capitala Moldovei însă, a beneficiat din partea studioului teritorial TVR Iaşi de o transmisie în direct de aproape o oră. Preşedintele a fost vizibil deranjat de situaţie, mai ales că pe tot parcursul festivităţii nu a scos un cuvânt iar la final s-a retras imediat în camera sa de hotel.

Două ore live pentru pedelişti


Gala de sâmbătă de la Iaşi a fost organizată sub supravegherea lui Dan Cârlan, cel care conduce organizaţia judeţeană a PDL Iaşi. Aflată la cea de-a IV-a ediţie, festivitatea s-a bucurat în premieră de o atenţie deosebită din partea TVR. Aceeaşi televiziune despre care preşedintele României spunea cu o lună în urmă că e "mogulizată". "Eu nu voi mai merge la televiziunea naţională atâta timp cât acest om este preşedintele televiziunii. Nu voi mai merge la televiziunea naţională, o să încerc să stabilesc cu altă televiziune ca preşedintele să meargă odată pe lună să explice romanilor unde e ţara, ce se întâmplă, dar cât timp domnul Sassu este preşedintele Televiziunii Romane eu nu mai merg acolo", declara Traian Băsescu în urmă cu câteva săptămâni. Şi preşedintele României a reuşit să se ţină de cuvânt până sâmbătă la Iaşi, când s-a văzut filmat de TVR Iaşi.

Supărare mare


Ajuns la festivitate cu jumătate de oră întârziere, Băsescu a luat loc la o masă la care se mai afla preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi. A urmărit în tăcere festivitatea filmată de TVR Iaşi. Transmisiunea în direct a surprins cu atât mai mult cu cât evenimentul era unul politic. "Eu nu am ştiut cine va transmite în direct evenimentul. Însă vă dau dreptate că asemenea lucru nu este normal. Şi dacă preşedintele a fost supărat atunci a avut toate motivele să fie", a declarat pentru www.ieseanul.ro senatorul Dumitru Oprea, preşedintele filialei municipale a PDL Iaşi.

De cealată parte Dan Cârlan susţine că lucrurile sunt forţate: "Noi nu am ştiut că domnul preşedinte va veni de seara la Iaşi şi prezenţa la Gală a fost o surpriză. Cât priveşte transmisiunea TVR Iaşi, evenimentul nu a fost unul politic. Noi am asigurat doar infrastructura şi a fost o gală prin care personalităţile Iaşului au primit recunoaştere. Şi e normal ca o televiziune regională să transmită aşa ceva. Restul sunt doar speculaţii".

Supărarea lui Băseascu a continuat şi a doua zi, când la festivitaţile din Piaţa Unirii şeful PDL Iaşi Dan Cârlan a fost complet izolat. Pe scenă alături de preşedinte a stat Gheorghe Flutur şi primarul Iaşului. Mai mult, pedelistul ieşean a fost lăsat pe dinafară şi la hora dansată după discursuri. Conducerea TVR Iaşi nu au putut fi contactată pentru a-şi prezenta poziţia faţă de acest eveniment.


Premiile PDL
La Gala de simbata seara au existat 11 secţiuni de premii, pentru fiecare fiind făcute câte trei nominalizări. Laureaţii pe secţiuni sunt:

- "Personalitatea culturală a anului" - Alexandru Zub,
- "Dascăl pentru generaţii" - Viorel Bârleanu,
- "Speranţă ieşeană" - Tudor Giurgică-Tiron,
- "O viaţă pentru Iaşi" - Dan Hatmanu,
- "Medicul Anului" - Mircea Onofriescu (a absentat de la premiere),
- "Managerul Anului" - Marian Berdan,
- "Ştiinţă pentru oameni" - Ioan Vacariu Opriş,
- "Sportivul Anului" - Mihaela Petrilă,
- "Ambasadorul Iaşului" - Laurenţiu Şoitu
- "Revoluţionari ieşeni" - Asociaţia "14 Decembrie 1989".


 
Tag-uri:
basescu
,iasi
,tvr
,sassu
,pdl
,moguli

 

Versiune mobil | completa