Premierul Emil Boc inaugurează pe 17 martie punctul vamal de la Ungheni

Premierul Emil Boc inaugurează pe 17 martie punctul vamal de la Ungheni

Tomaşeschi a inspectat modul în care decurg lucrările la această importantă investiţie, care va permite tranzitarea mărfurilor transportate pe calea ferată între România şi Republica Moldova.

"Vor fi aduse aproximativ zece module, vor fi instalate linii telefonice şi fibră optică pentru Internet. Trenurile nu vor mai opri în Gara Nicolina pentru a fi supuse controalelor vamale, acest lucru urmând să se facă la noul punct vamal de la Ungheni", a declarat prefectul, care a adăugat că pe 29 martie, o comisie Schengen a Uniunii Europene va fi prezentă la Ungheni, pentru a verifica modul în care sunt respectate normele din domeniu de la noul punct vamal.

Măsura înfiinţării punctului vamal de la Ungheni vine în întâmpinarea cerinţelor Uniunii Europene legate de spaţiul Schengen şi prevede mutarea vămii de la Gara Internaţională Nicolina. Costurile pentru înfiinţarea punctului vamal de la Ungheni au fost acoperite atât de la bugetul Ministerul Administraţiei şi Internelor, cât şi de la cel al Ministerului Transporturilor.

 

 

Versiune mobil | completa