S-a deschis prima clinică de fertilizare in vitro de la Iaşi

S-a deschis prima clinica de fertilizare in vitro de la Iaşi

Centrul de Reproducere Asistată este primul de acest acest fel din Moldova, deşi numărul pacientelor provenind din această zonă care căutau ajutor în clinicile din restul ţării erau tot mai mare. Dotarile clinicii din Iaşi vor respecta cele mai ridicate standarde de performanţă.

 

"Costurile aparaturii s-au ridicat la peste 100.000 de euro. Putem să efectuăm fertilizarea in vitro la standarde ridicate. Costurile efective ale intervenţiilor nu sunt ridicate, comparativ cu cele practicate în străinătate. Poate aşa se exeplică numărul de cereri venite chiar de la paciente din ţări precum Marea Britanie, Spania sau Grecia", a declarat dr. Mircea Onofriescu, directorul Centrului.


La inaugurare a fost prezent şi Victor Zota, şeful Agenţie Naţionale de Transplant.


În acest moment, medicii Centrului de Fertilitate reproducere umană asiatată au demarat procedurile medicale pentru inseminarea a patru din pacientele care au venit la Clinică. „Este permatur să discutăm de reuşită sută la sută. Procentul de reuşită în astfel de intervenţii se situează în primele trei luni de sarcină în jurul procentului de 25 – 30 %”, a spus Onofriescu.


La Centrul de Fertilizare va exista şi o bancă de spermă, iar probele vor fi aduse din Danemarca. In cazul fertilizarilor in vitro, riscul de avort este de 20%, ca si in sarcinile naturale. Programul de crioconservare permite repetarea transferului de embrioni, fără a mai fi nevoie de un nou tratament de fertilizare.
 

 

 

Versiune mobil | completa